Кръстовището на Чифте баня в Пловдив бе освободено от палатковия лагер малко преди 5 часа тази сутрин. При специализирана акция на полицията униформените са изтласкали протестиращите от кръстовището към тротоара. Сблъсъци не е имало, като хората доброволно са премахнали палатките си. На всички тях е написан акт по закона за движение на пътищата. Броят на глобените е около 30 души. Протестиращите коментираха, че преди да дойде полицията е имало провокация от страна на група мъже със скъпи автомобили. В момента се вдигат палатките и се прибират, тъй като те са на тротоара.

Палатковите лагери в София и Варна също са премахнати, а полицията е възстановила движението по всички кръстовища, които бяха блокирани.

От ранни зори части на МВР са започнали акция по разтурването им. Операцията е започнала около 04:30 часа в цялата страна и във всички градове, където има подобни лагери и блокиране на движението.

В столицата униформените са разчистили палатките на Орлов мост, пред Ректората и пред Министерския съвет.

Някои от хората са били приканени сами да напуснат местата на лагерите. Тези от тях, които са отказали, са закарани в съответните районни полицейски управления.

Един от протестиращите на Орлов мост - Манол Глишев, съобщи, че около 100 полицаи са отишли на мястото на блокадата около 4 и 30 часа.

"Дойдоха, съставиха ни разпореждане за напускане на мястото по Закона за движение по пътищата… Попитаха ни дали ще изпълним разпореждането, няколко души отговорихме: "Не" , може би някъде към двайсетина души отговорихме "Не", съответно в момента ни отвеждат към някое от районните полицейски управления в София, предполагам Първо районно"

Всички палатки и тенти, които бяха на кръстовището на Орлов мост, вече са премахнати. Плакати и останали от протестиращите вещи се товарят на коли на дирекция "Аварийна помощ и превенция към Столичната община. Плътни полицейски кордони са обградили кръстовището. Обстановката е спокойна.

Във Варна полицията е преместила палатковия лагер от кръстовището пред общината. В момента той е на тротоара и  движението в района е освободено.

От МВР разпространиха следното съобщение:

"На територията на няколко населени места в страната се провежда специализирана полицейска операция за възстановяване на обществения ред.

Възстановено е движението по всички кръстовища, които бяха блокирани.

МВР многократно е заявявало позицията, че уважава и гарантира правото на гражданите да протестират мирно в защита на своите права. Това обаче не трябва да става с цената на грубо нарушаване на правата на жителите на страната.

Отново призоваваме както протестиращите, така и всички останали граждани, които не подкрепят протестите, да спазват Конституцията и законите на страната".