С предупреждение за наводнения започна новата седмица. Очакват се доста силни валежи в Южна България, а в Северна България ще превалява сняг. Припомняме, че пътната обстановка по проходите е доста затруднена заради сериозния сняг и затворени през целия ден вчера бяха проходът на Петрохан и пътят към Рилски манастир. Температурите през тази седмица също ще бъдат по-ниски от миналата седмица.

В Северозападна България ще вали предимно сняг, ще продължи да се натрупва снежна покривка. През нощта, със слаб вятър с южна компонента, в останалата част от страната за кратко ще се затопли и в централните и източните райони от Северна България и високите полета на Западна България ще вали и дъжд, и сняг и там в отделни райони ще има условия за поледици. В Южна България валежите ще са от дъжд. През деня вятърът навсякъде ще се ориентира от север-североизток, ще е слаб и умерен и с него ще започне по-трайно застудяване. Минималните температури ще са от около минус 1° в северозападните райони до 5°-6° в крайните южни, максималните температури ще са от 0 до 5 в Северна България, в Южна - между 5° и 10°, в крайните югозападни райони и малко по-високи. Атмосферното налягане сутринта ще е по-ниско от средното за месеца. През деня ще се повишава и до вечерта ще е близко до нормалното.

В Пловдив седмицата ще започне с по-ниски температури от -1° до 4°. През ден ще е предимно облачно и ще има леки валежи. През цялата седмица в Пловдив температурите ще бъдат под 10° градуса, а в петък се очаква да превали и сняг. Температурите ще бъдат от -3 до нула през сутрешните часове и 5° до 8° следобед.