Първи батальон Специални бойни действия от състава на 68 бригада Специални сили е провел зимен полеви лагер на специализирания учебен център „Црънча”. Между 27 март и 2 април, по време на лагера, командосите са затвърдили уменията, тактиките, техниките и процедурите при планиране и провеждане на специално разузнаване, директни акции и военно подпомагане.

В хода на занятията по тактико-специална подготовка са били преминати занятия по ликвидиране на терористи, освобождаване на заложници, усъвършенствани бяха различни способи за проникване в сграда, включително и чрез използването на взривни вещества.

По време на зимния полевия лагер в занятията по огнева подготовка, личният състав от взводовете Специални бойни действия е повишил и своите стрелкови умения чрез изпълнението на стрелкови тренировки с различни образци оръжие. Чрез методически занятия по тактико-специална и огнева подготовка ръководителите на занятията усъвършенствали своите знания и умения при водене на занятия.

Зимното полево обучение е преминало с висока интензивност и натовареност на личния състав и с желание за развитие и усъвършенстване от военнослужещите от Първи батальон Специални бойни действия.