Няма положителни проби за коронавирус в клуб "Бушидо". Информацията бе потвърдена пред TrafficNews.bg от областния управител Дани Каназирева. Наш репортер се свърза с нея във връзка с появилата се информация в пловдивския сайт Пловдив 24 , че има заразени сред персонала на заведението. 

Нито една от новорегистрираните положителни плоби в Пловдив не се касае за член на пресонала на което и да е заведение. Положителни проби има единствено в клуб "Сикретс", коментира Каназирева. 

От управата на комплекс  7POINTS съобщават, че до днес няма нито  един регистриран случай на коронавирус на служител в заведенията, които се намират в комплекса.  

Управата на 7POINTS следи стриктно за спазването на всички противоепидемични мерки, въведени  със заповедите на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.  Служителите от персонала в закритите помещения носят защитни маски или шлемове, а всички помещения системно се дезинфекцират. До този момент са направени бързи тестове на целия персонал, а на служители със симптоми са направени  PCR тестове, като  всички са отрицателни. Ежедневно се мери температурата на служителите в различните смени. При наличие дори на минимални симптоми за здравословен проблем , служителят не се допуска на работа, се казва в прессъобщение, разпратено до медиите.  

Тези мерки продължат ежедневно на територията на комплекса, в който се намират Bushido Club и Planeta Payner Club by Onyx и ресторантите Elea и Soho.  

"Призоваваме медиите за коректно отношение  и повече отговорност в тази ситуация, когато се борим да опазим здравето на нацията и икономиката на държавата.

Надяваме се отговорните институции да потърсят отговорност на медията, разпространяваща фалшиви новини ,  за всяване на паника. Управата на комплекса също ще предприеме необходимите законови  действия, за да защити авторитета си" , се казва в прессъобщението.

Както вече съобщихме, регистрираните случаи на Ковид-19 сред абитуриентите са 4. Всеки от тях обаче е посетил няколко различни заведения, преди да бъде диагностициран.