Пловдивчани все по-отговорно се отнасят към наложените кризисни мерки за ограничаване на заразата от коронавирус. През почивните дни все по-малко хора са напуснали домовете си, а тези, които са го направили са следвали препоръките на Националния щаб. Събота и неделя бележат рязък спад на глобените за нарушаване на рестрикциите. През изминалите два дни са наложени общо 35 акта по Закона за здравето.

Причина за по-малкото санкции се оказа и лошото време. Дъждът и ниските температури накараха пловдивчани и жители на областта да останат по домовете си. За разлика от миналата седмица, когато  в понеделник бе типична пролет, то през почивните дни бе студено и с дъжд. В  част от Родопите дори бе обявено бедствено положение заради натрупалия сняг.

Въпреки капризите на времето,  органите на реда продължиха с проверките по кварталите и улиците, както в Пловдив, така и в областта. По КПП-тата уикендът е преминал спокойно, без опашки и бум на желаещите да напуснат града.

Днес отново се очакват масирани проверки на обществените места, паркове и градини, както и в ромските махали.

Намаляват глобите за нарушаване COVID-19 мерките! Ето колко ще струва разходка в паркаНаемателите на държавни и общински органи ще могат да махат такси и наеми

Днес: 155 пловдивчани глобени по 5 бонаГоляма част от санкционираните са жители на Столипиново