155 акта са съставили днес полицаите в Пловдив за неспазване на мерките срещу разпространението на КОВИД 19.  Според предвиденото в чл. 209 А от Закона за здравето нарушителите на въведените мерки се наказват с глоба в размер на 5000 лв. На 207 от жителите на пловдивска област, които са поставени под карантина, са съставени предупредителни протоколи.

В неделя 92 ма души са се сдобили с финансовите санкции, за разходки в паркове, градини, тепетата и безцелно обикаляне по улиците. Голяма част от санкционираните днес са били жители на квартал Столипиново, научи наш репортер.

Униформени полицаи обикалят градините, парковете и местата, където обикновено се събират най-много хора, научи TrafficNews. Служителите на МВР следят за струпване на хора, както и за нарушаване на кризисните мерки, една от които посещение на паркове, градини, Гребната база, тепетата, братската могила и др.

Ден след като генерал Мутафчийски остро разкритикува пловдивчани, за безцелните разходки по Главната и зелените площи в града, днес айляците изчезнаха, видя наш репортер. А може би наложените през изминалия ден 92 глоби също оказаха влияние върху поведението на мнозина под тепетата.

Гребната база и братската могила днес останаха пусти. Въпреки това униформени с папки под ръка, продължиха да обикалят локациите, за да дебнат за нарушители. Наш репортер засече служители на МВР и в Кършияка до парк Робница и Големия гигант.

Парковете и големите градини в града също са пусти. Дори традиционно пълният до Т-Маркет в Смирненски. По велоалейте край Марица, колоездачите се брояха на пръсти, както и почиващите по пейките.

В същото време пловдивчани предпочетоха да останат далеч от погледите на униформените и се втурнаха по строителните магазини и големи такива за дрехи. Наш репортер видя, че всички магазини на Ретейл парк работят, а паркингът бе пълен с автомобили.

Единствено правилата не важат за Столипиново, където днес отново спецполицаи и служители на Шесто районно влязоха по улиците на махалата, за да гонят жителите от улиците. Освен това униформените масово са глобявали нарушителите наред. Припомняме, че санкцията за неспазване на заповедта на министъра на здравеопазването е 5000 хиляди лева.

Офанзива в Столипиново! Спецполицаи влязоха в махалата, блокират улиците и дебнат нарушителиВ махалата в момента тече и акция на Икономическа полиция, както и на НАП