"Няма как да допуснем да има в останалите преговори някаква възможност ГЕРБ и ДПС да имат мнозинство и в регулаторите, и службите, няма как", посочи той.

Петков коментира, че ГЕРБ трябва да представят предложения, а не само да казват какво не им харесва.

"Това означава огромен риск, че няма да се постигне най-добрата цена, и че всички български граждани ще си платят през цената на тока за това удоволствие от днешното гласуване да има само един конкурент" - така съпредседателят на "Продължаваме промяната" коментира решението на Народното събрание за избор на "Хюндай" за строежа на новите два блока на АЕЦ Козлодуй.

"ГЕРБ, ДПС и ИТН гласуваха заедно да премахнат конкуренцията за потенциалния строител на новите мощности на АЕЦ Козлодуй. Какво реално означава това - че тези енергетици в залата, които имат пълната експертиза и са атомни енергетици, предполагам, решиха, че само една фирма може да строи. Имаше доклад от министъра, който казваше, че поне две фирми трябваше да бъдат допуснати, и решение, което те можеха да гласуват, за да има две фирми", коментира Петков.

Фирмата бе избрана със 112 гласа от ГЕРБ-СДС, ДПС и "Има такъв народ".

Петков коментира, че това не е финално решение, но уточни, че вече е вдигат червен флаг, защото според него подобно решение не е правилно. "Тази институция не е институцията, която трябва да избира фирмите изпълнител, а трябва да прокарва закони", подчерта той.

Борисов: ПП-ДБ преяждат с власт