Всички партии са в предизборна кампания, но вече и ние сме. Мобилизираме се по структурите. Това заяви пред журналисти във Варна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от bTV.

Той отправи критики към некоалиционните си партньори от ПП-ДБ, че преяждат с власт. По думите му те готови са да се откажат от поста на външния министър, но при положение, че всички останали министри останат за тях.

Те сменят всичко. Цялото здравеопазване е в ДБ. Цялата отбрана е в ръцете на ПП. Те казват Тагарев се справя добре. В същото време българите си мислят, че сме залели Украйна с оръжие, а ние един болт не сме изпратили при решение от 8 декември, изпълнителната власт не е свършила нищо, нула, подчерта Борисов.

Бившият премиер изрази и недоволство по отношение на предложения от ПП-ДБ меморандум. "ПП казват, че няма значение дали партиите в парламента - те нямат права по този меморандум, или ние, ще им вземем това право да предлагат доказани експерти. Ако пък е НПО откъм ПП и ДБ - имали това право. С този меморандум излиза, че НПО стоят по-високо от партиите. Ако е така да си направим НПО, щом са толкова добри да станат партии, да влязат в парламента и да ни управляват", посочи той.

В този документ се казва да няма никой освен ПП-ДБ и ГЕРБ при избора на регулатори, тоест всички други граждани, които са гласували за БСП и "Възраждане" се ингнорират, а на тяхно място идват НПО - ПП и ДБ реално, добави Борисов.

Припомняме, че ПП-ДБ предложи меморандум за скрепяване на сглобката. Депутатът от ДПС Делян Певвски видя в документа опит за подялба на държавата. Външният министър Мария Габриел бе категорияна, че няма да сложи подпис под този меморандум. По-рано този месец лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че избори 2 в 1 биха били логичния завършек на това управление.