Призовавам българските власти - министър на външните работи, посолство на България в Германия и всички компетентни органи незабавно да се активизират по случая “Солинген”. Такъв призив направи председателят на ДПС Делян Пеевски, чрез прессъобщение на партията.

"Там, преди десет дни бяха погубени животите на цяло българско семейство от турски произход с две деца при умишлен палеж, за който местните органи на реда потвърдиха, че е престъпление от омраза. Безучастността на българската държава към трагедията и посегателството срещу живота на български граждани е недопустима", допълва той.

"Местни медии сигнализират, че съществува реален риск следите на престъплението да бъдат прикрити и виновниците да останат неразкрити и ненаказани. Затова МВнР, във взаимодействие с компетентните органи, трябва да предприеме незабавни действия", смята Пеевски.

На 27 март беше съобщено, че четирима членове на турско-българско имигрантско семейство са загинали при пожар в германския град Золинген. Според местните власти огънят в четириетажна къща е отнел живота на мъж, съпругата му и двете им деца. Жертвите са били хванати в капан на един от горните етажи, когато дървеното стълбище на постройката е избухнало в пламъци. 

Умишлен е бил пожарът в Германия, при който загина семейството на роден футболистОще девет души, пострадали при пожара, са били хоспитализирани

Стотици на протест в Германия: Искаме справедливост за загиналото българско семейство!Четиричленно семейство от Пловдивско загина при умишлен пожар на 25 март

Близките на загиналите при пожар в Германия настояват за възмездие