Стотици сънародници се събраха на протест и в подкрепа на близките на загиналото българско четиричленно семейство в Германия.

„Искаме справедливост за българското семейство, което загина при умишлен пожар в Германия! Пълно е с българи и с турци, които искат да изразят подкрепата си в този тежък момент, но най-вече искаме правосъдие и да разберем кой и защо им причини това”, споделя Огнян Ангелов пред TrafficNews, който е на място.

Както стана ясно, Здравко Жилов, който е футболист на Гигант (Съединение) бе сполетян от огромна трагедия, след като при пожар в Германия Жилов загуби едни от най-близките си хора - брат си, неговата съпруга и двете им деца

Припомняме, че умишлен палеж е основната версия за пожара на 25 март в Золинген, като според властите в Германия ксенофобски мотиви се изключват. 

Според разследването в сградата са открити следи от запалителна течност. Установено е, че огънят избухва на дървеното стълбище и след това се разпространява към покрива. Все още няма данни за заподозрян.

Трагедия: Семейство с две деца от Пловдивско загина при пожар в ГерманияБлизките на загиналите нямат необходимите 18 000 евро, за да върнат телата им у нас, търсят помощ

Генералното консулство на Турция в Дюселдорф настоя за разследване и изясняване за причините на инцидента във възможно най-кратък срок. По данни на пожарната служба пламъците са се разгорели на втория етаж на сградата и са обхванали подпокривния етаж, където семейството е спяло. 

Загиналите са близки на футболиста Здравко Жилов от ОФК „Гигант". Нужни са 18 000 евро, за да бъдат транспортирани телата на починалите. В социалните мрежи вече тече компания за набирането на необходимите средства.

Умишлен е бил пожарът в Германия, при който загина семейството на роден футболистОще девет души, пострадали при пожара, са били хоспитализирани