Мащабен ремонт е започнал на зала „Строител”, заявиха пред TrafficNews.bg новите управници на съоръжението. Първият му етап трябва да завърши септември и частично да отвори врати.

 От години залата се руши, а причината бяха дългите съдебни битки между фирмата собственик на съоръжението „Метални конструкции” и Община Пловдив.

Управниците на залата ще направят пълен вътрешен ремонт. Проектът предвижда възстановяването на основното игрище с трибуни за 600 места, което ще може да приема срещи по волейбол, баскетбол, хандбал и още няколко вида спорт. Освен това ще бъде направен и нов фитнес на 400 кв.м със сауна и парна баня. Пред залата ще бъде направен и хелти ресторант, както и кафене.

Представителят на фирмата, която ще стопанисва залата, Мариян Тасков обясни, че вече са проведели предварителни разговори с Общината и министъра на спорта Красен Кралев за сътрудничество и помощ за обновяването на фасадата на зала „Строител”.

Освен това фирмата има интерес и към прилежащата инфраструктура около залата, която е в окаяно състояние. Желанието на частниците е да вземат футболните и тенис игрища, намиращи се до „Строител”.

Идеята им е да се основе клуб, който да намира и подпомага младите спортни таланти на Пловдив. Управлението на клуба ще бъде поверено на големия български гимнастик Йордан Йовчев, който вече е дал съгласието си да помогне.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg