Поредното дело за мярката на неотклонение на Атанас Червенков - Райфъла завърши със скандал. Бизнесменът обвини прокуратурата, че шиканира процеса, тъй като обвинителят Атанас Янков поиска отвод на съдията-докладчик Маркова.

Мотивът бе, че на предишното заседание съдията е допуснала в залата към прокурорите да бъдат отправяни обидни реплики и клевети. Освен това прокурорът изрази мнение, че съдът налага двоен стандарт, тъй като заради иронични забележки по време на процеса, е била наложена глоба само на обвинението, но не и на другата страна. 

На предишното заседание адвокатът на Червенков - Илиян Василев също поиска отвод на съдия Маркова, но му бе отказано. 

Отвод бе направен и на съдебния заседател Соня Христова, която по време на делото сама заяви, че няма да участва. Съдебният състав отказа да смени съдията-докладчик, като заяви, че няма причина това да бъде направено. 

Самият Червенков настоя процесът да продължи в този състав, защото според него всичко това било игра на прокуратурата, за да се бави делото и да го държат в ареста. "Просто искам този кошмар да свърши!", заяви Райфъла. 

Това обаче със сигурност няма да стане в рамките на тази календарна година, тъй като съдът отложи делото за 3 януари, за да може новият съдебен заседател, който ще бъде избран на случаен принцип, да се запознае с материалите по делото.