Летище Пловдив ще мине в режим на работа от 06.00 до 22.00 часа най-вероятно от 1 юли, заяви пред TrafficNews.bg директорът на аеропорта Владимир Щърбанов. Графиците за новото работно време можели да влязат в сила още от първи юни, но заради съгласувателни и други процедури нямало как да се въведе.

 Анонсираните съкращения на персонала от поне 30 % ще станат факт, след въвеждането на новото работно време. Служителите от нощните смени ще бъдат разпределени в другите две смени, докато не се редуцира изцяло персонала до необходимия минимум. Вече има няколко напуснали служители, които щатове са съкратени. Вероятно голям процент от съкратените ще бъдат в пенсионна възраст, тъй като те можели да получат доходи след това, обясни Щърбанов.

Той заяви, че се търсят варианти за съкращаване на разходи и по другите големи пера. Най-голямото от тях е наема, който всяка година летището плаща за перона и част от терминала на частна компания. Договорът между аеропорта и частника свършва в началото на август и според Щърбанов има вариант той да не бъде подновяван.

Още новини за летище Пловдив - ВИЖТЕ ТУК

TrafficNews.bg