След 31 май ще започне изграждането на образователната инфраструктура, заключена между „Марица – Юг” и „Княгиня Мария-Луиза”, както и новия облик на предгаровия площад. Непосредствено преди  пресконференцията на градоначалникът Иван Тотев разписа всички необходими документи за бюджетната линия на проекта „Региони в растеж”. Тя е на стойност от 480 000 лева, с които ще се управляват проектите за 80 милиона в следващите години.

След 31 май ще се кандидатства за финансиране на първите два проекта по оперативната програма на стойност 18 милиона лева.

С 14 милиона ще се реконструира цялостната образователна инфраструктура в Аджисан махала и квартала около Семинарията. В проекта е включен цялостен ремонт на сградите, дворовете и прилежащата инфраструктура на училища, детски градини и образователни институции.  В следващи години още 16 милиона ще бъдат дадени за този район, като с тях ще се реконструират улици, осветления и междублокови пространства.

Тази година ще започне и реконструкцията на предгаровия площад. С  4-милиона лева ще се преобрази цялата визия пред Централна гара, както и подлеза, в частта стопанисвана от Общината.

Още по темата:

Наливат 80 милиона в инфраструктура в Пловдив през следващите три години

Нова визия и пробив под Централна гара и без прелези на „Копривщица” ТУК

Първият образцов квартал в Пловдив ще е Аджисан махала, наливат над 30 милиона!

Махат паветата по бул. „Марица – Юг”, облагородяват коритото на реката СНИМКИ

TNS.bg