Петима служители на Криминална полиция са дали положителни PCR тестове за COVID-19, научи TrafficNews. 25 полицаи от отдела, контактували със заразения дознател, са карантинирани. Петима от тях се оказали преносители. Нито един от тях обаче не е болен, нито пък има симптоми на заболяването. Всички конктактни лица са карантинирани и ще останат 14 дни по домовете си. 

Както вече съобщихме дознател  от пловдивската полиция е с положителна проба за коронавирус. Служителят на ОД МВР – Пловдив е в дома си от седмица със симптоми. При направения ПСР тест, резултатът е бил положителен.  Униформеният вече е добре, лекува се в дома си.

Двама мъже от Пловдив и трима от областта са сред новите случаи на заразени с COVID-19 през последните 24 часа. Един от тях е на 19 години. Той е посетител в дискотека „Сикретс“. 

Останалите 3-ма са в областта – 1 от община Асеновград -военен. От община Кричим-жена на 80 години и 1 мъж от община Марица. 

През последното денонощие е отчетен и един смъртен случай. Мъж на 47 години от Костиево. Касае се за пастора, който близо две седмици беше интубиран.

Към днешна дата оздравелите пациенти са 103, а на домашно лечение са 123. Към момента са хоспитализирани 46 лица, един пациент е интубиран.