Tри години лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок постанови Върховният касационен съд за търговеца на коли Пламен Панталеев от Монтана.

Върховният касационен съд потвърди осъдителната присъда срещу Пламен Панталеев за данъчно престъпление и конфискува в полза на държавата 101 леки автомобила, съобщава „24 часа“.

В периода 2011-2012 г. осъденият Пламен Панталеев от гр. Монтана придобивал и регистрирал на свое име множество автомобили без да декларира тези сделки пред Общинската администрация в гр. Монтана. По този начин Панталеев избегнал установяването на данъчни задължения в особено големи размери - общо 25 881,85 лв..

По изготвен от Окръжна прокуратура - Монтана обвинителен акт, било образувано наказателно дело в Окръжен съд - Монтана. На първа инстанция обаче Панталеев бил признат за невиновен. Прокурорът по делото Росен Петков внесъл протест и така се стигнало до осъдителна присъда, постановена от Софийски апелативен съд.

Според запознати обаче от автомобилите няма и следа. Те отдавна били изнесени или продадени, казаха бизнесмени от бранша. Панталеев е сред босовете в бизнеса с автомобили. Занимава се с внос и износ на коли, включително втора ръка, от Германия и Австрия.

Присъдата е потвърдена от Върховния касационен съд и е влязла в сила. Автомобилите са обявени за международно издирване, тъй като по-голямата част от тях се управляват от румънски граждани.

Още новини ТУК

TNS.bg