Двама младежи бяха задържани за стрелба по автобус от градския транспорт. Стъклото на автобуса е счупено, а шофьорът се разминава на косъм.

След изстрела по автобус в Пловдив: Задържани са две непълнолетни момчетаОт тях е иззет въздушен пневматичен пистолет

Стреляха по автобус в Пловдив, едва не улучиха шофьораНяма пострадали при инцидента

Откриха издирвания за жестокото убийство на 49-годишния Смаил в „Харман махала”, научи TrafficNews. Припомняме, че на 20 февруари, жертвата бе намерена в уличка в махалата в малките часове на деня. Малко по-късно и от полицията потвърдиха, че мъжът е задържан. 

Откриха издирвания за жестокото убийство в „Харман махала”40-годишният Амет се е укривал в необитаема постройка

 

Ремонтът на бул. „Хаджи Димитър” рязко спря, сигнализираха читатели нa TrafficNews. Проверка на наш репортер преди обяд установи, че на място освен охраната и няколко багера, няма нито един работник. Въпросът е защо? Вижте повече тук:щ

Строителите от ремонта на бул. „Хаджи Димитър” изчезнахаСъщата фирма взе и реконструкцията на ул. "Царевец", където договорът вече е подписан

Стрелката само за ляв завой на кръстовището на бул. „Руски“ с ул. „Янко Сакъзов“ ще стане права – лява и в двете посоки. По същия начин ще се оптимизира движението по бул. „България“ при входа на пожарната до панаира. Това съобщи заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов след заседание на експертния съвет на общинската комисия по безопасност на движението.

Реорганизират движението на няколко кръстовища в Пловдив заради ремонтитеВъвеждат забрана за престой и паркиране на ул. „Асен Христофоров"

Община Пловдив е направила оферта от 4,9 млн. лева за закупуването на зала „Строител”, като до края на седмицата собствениците трябва да отговорят. Предложението е средствата да се платят в две бюджетни години 2023 и 2024 година, заяви зам.-кметът по финанси Величко Родопски.

Офертата на кмета – 4,9 млн. за зала „Строител” в две години, собствениците умуватДават на ВК „Марица” залата веднага след сделката, Общината облагородява зоната

Девет училища в Пловдив могат да получат финансиране тази година за модернизиране на учебната си инфраструктура и обновяване на цялостния облик на сградите по Националния План за възстановяване и устойчивост (НПВУ). Община Пловдив вече подаде проектните предложения, които са на стойност близо 37 млн. лв., от които близо 33 млн. са от европейски средства, а 4 млн. лв. съфинансиране от общинския бюджет. Вижте кои са предложените училища:

Община Пловдив подаде 9 проекта за модернизация на училища към Плана за възстановяване и устойчивост

Луксозен автомобил "Ролс-Ройс" е пуснат на търг от частния съдебен изпълнител от Пловдив Драгомира Митрева. Колата е част от имуществото на бизнесдамата Десислава Авакум Ванн. Заради дългове обаче срещу нея е заведено изпълнително дело, а автомобилът става обект на публична продан, за да може с парите от продажбата да се изплатят задълженията ѝ към кредитори. 

Вижте първоначално обявената цена на автомобила:

ЧСИ от Пловдив продава на търг луксозен "Ролс-Ройс", собственост на бизнесдамаПървоначалната цена е 176 000 лева

След седем години зад решетките, бившия полицай Венцислав Караджов, който уби родителите си по жесток начин, излиза под домашен арест с гривна за проследяване, научи TrafficNews. Върховният касационен съд е измени мярката за неотклонение от „задържане под стража” в "домашен арест". 

След 7 години: Бившият полицай Караджов, убил родителите си, излиза под домашен арестДелото започва за втори път пред ВКС

Нелеп инцидент с калъф за телефон вкара в болница пловдивчанка, научи TrafficNews. Дияна Плачкова била приета за лечение на химическо изгаряне на краката, след като количеството течност, с която е пълен калъфът, се изляла върху краката ѝ. 

Калъф за телефон изгори краката на пловдивчанка! Тя стигна до болницаСпукан протектор е причинил химическо изгаряне на кожата й, твърди пострадалата

Мъж на 33 години тормози жителите на Иван Вазово. Той е потрошил три автомобила, след което е задържан от органите на реда и е откаран в център за психично здраве,

Мъж с психични проблеми потроши три автомобила в пловдивско селоОткаран е в център за психично здраве

Въпреки пролятите сълзи от двете жени, организаторки на схемата за изнудване на възрастни хора, Окръжен съд- Пловдив ги остави в ареста за постоянно. 25- годишната Атанаска Георгиева и 45-годишната Вида Колева се изправиха днес пред магистратите с искане за по-лека мярка за неотклонение, след като Районен съд- Пловдив преди няколко дни ги остави в ареста.

Въпреки сълзите: Ромките, изнудвали пенсионери, остават зад решеткитеДвете жени действаха в някои от пловдивските села

Районът на Сточна гара в Пловдив продължава да се ползва от наркозависими мъже, които почти ежедневно се инжектират венозно. Месеци след като медията ни писа по повода, а институции се задействаха за проверки, проблемът все още е на дневен ред. За това алармират живеещи в близост, които са изключително притеснени от смущаващата практика на наркозависимите.

Всичко постарому! Наркозависими взимат дозите си в центъра на ПловдивТе не напускат комфорта на парка до Сточна гара и изоставен тютюнев склад

Петима служители на РДПБЗН Пловдив  бяха наградени с отличия в престижния национален конкурс "Пожарникар на 2022 година". Президентът награди и екипите, участвали в спасителните акции в Турция Борис Канагрохов-инспектор в група ДПК, и колегите от сектор СОД - мл експертите Христо Чолаков и Динко Криворов, както и младши инспекторите Красимир Добранов и Ивайло Иванов са сред победителите в националното издание на конкурса, който се провежда по инициатива на ГДПБЗН за 28 - ми пореден път.

Пловдивски огнеборци с отличия в конкурса "Пожарникар на годината"Президентът награди и екипите, участвали в спасителните акции в Турция

Пловдивските полиция и прокуратура започват борба с купуването и продаването на гласове и престъпления по Изборното законодателство. „Мерките, които ще бъдат взети в изботния ден на 2 април, няма да бъдат по-различни от предходните. Ще направим всичко възможно за протичането на честен и демократичен вот. Единственото по-различно е връщането на хартиената бюлетина, което ще доведе до затруднение заради по-дългото обработване на резултатите“. Това заяви директорът на пловдивската полиция Васил Костадинов след проведена кръгла маса относно обезпечаване на сигурността по време на предстоящите предсточни парламентарни избори.

МВР се заема с провеждането на честни избори в Пловдив, РИК 17 още търси членовеОбластна управа вече е сключила договор с Панаира за наемане на 2 палати

Пловдивчанка търси съдействие от хора в социалната мрежа. Тя разказа за страховита случка, сполетяла нейния съпруг и кучето им. Преди дни мъжът излязъл с домашния им любимец на разходка в района на центъра на града. В този момент домашно куче от породата питбул ги напада и успява да ги нахапе сериозно. Кучето има рани по тялото и лапите, а мъжът тежко ухапване по ръката. Предстои му оперативна намеса.

Питбул нахапа пловдивчанин и кучето му, а стопанката гледа безучастноПотърпевшите са подали жалба в полицията

Младежи са се задушили в лек автомобил, съобщиха от полицията в Шумен. Загинало е 19-годишно момче, а 14-годишно момиче е в реанимацията на МБАЛ - Шумен. Лекарите се борят за живота й.

След задушаване в кола: Тийнейджър загина, а момиче се бори за живота сиЗапочва проверка по случая