Дефекти по Пеещите фонтани няма, заяви пред TrafficNews.bg ръководителят на проекта и зам.-кмет Димитър Кацарски. Първоначалната версия за хвърлянето на неразредена и негасена вар върху основата на фонтана, въобще не бе коментирана от Кацарски. Той заяви, че проблемът е дошъл от неправилно използвани препарати. От бързане фирмата изпълнител изсипала химия и препарати във фонтана, които били в прахообразно състояние. Въпросната химия обаче трябвало да се сложи в течения й вариант, за да не повреди боята, обясни зам.-кметът.

Той допълни, че цялата реконструкция, както и разходите за изпразването на фонтана и новото му пълнене ще бъде изцяло за сметка на изпълнителите от „Запрянови” ООД.  Конкретни срокове за ремонта и изпразването на атракцията, все още не могат да се дадат.

Твърденията на проектанта на парка и фонтаните арх. Петко Прокопиев, че люпенето на боята дошло в следствие на зимния строеж на атракцията, зам.-кметът коментира, че според общинските власти това не така,а това си е мнение на архитекта.  

ОЩЕ ЗА ПЕЕЩИТЕ ФОНТАНИ ТУК!

Още новини ТУК

TrafficNews.bg