Новите електронни табла на спирките в града внесоха истински смут сред пловдивчани. На места електрониката изобщо не работи, а там където е включена не отговаря на реалния маршрут на автобусите. Изцяло несинхронизирано е времето, за което идват автобусите, а и липсват част от линиите, които минават през спирките. 

На теория вече четвърти ден електронните табла на спирките в Пловдив работят. На практика, обаче това не е така.  На много места в града таблата  все още не са включени или периодично просто се изключват за неопределен период от време.

Там където електрониката пък работи, тя изобщо не съвпада с разписанието на преминаващите автобуси. Пример за това е спирка на булевард „Княгиня Мария Луиза” през която минават пет линии на градския транспорт. На таблото, обаче има изписан само един номер.  Това обърка съвсем пловдивчани, които дори се усъмниха дали не са объркали спирката.

Минутите, след които ще дойде следващият автобус, също се разминават. Според дигиталното табло автобусът идва след 5 минути, а той вече е на спирката.  Свързахме се и със зам.-кметът по транспорта Златин Велев, според който проблемът тепърва ще се изяснява утре.

До две седмици трябва да стане факт и електронното таксуване.  Надяваме се дотогава проблемът с таблата да бъде установен и електрониката да дава повече яснота на пловдивчани, а не да ги обърква. Още повече, че градските власти повече от месец тестваха системата. 

Екип на ТNS.bg обиколи шест спирки в града, а ето го и резултата.

Още новини ТУК

TNS.bg