Пореден случай на незаконно строителство и то в центъра на Пловдив. Пловдивчани решиха да вдигнат къща без необходимите документи и разрешителни в Аджисан махала, научи TrafficNews.bg

След като изкопали дупката и налели бетона, съседи на семейството се усъмнили, че бъдещата сграда е незаконна. Хората от квартала сигнализирали веднага до районното кметство. Оттам веднага са се задействали и инспектори нахлули в петък сутрин на улица.

Въпросният имот бил добре прикрит от кооперации и къщи, което затруднило по-ранното констатиране на строежа.

„Къщата още е на кота нула. Положена е основа и е започнато изграждане на стените. Става дума за близо 50 квадрата, но все пак липсват всякакви документи за строеж, както и разрешителни. От администрацията сме издали заповед за премахване на застроеното, връчен е и акт”, съобщи кметът на „Централен” Георги Стаменов.

Припомняме, че тази седмица бяхме свидетели на поредната акция за премахване на незаконни къщи. Багери нахлуха в ромската махала в Кършияка – Арман, където събореха няколко постройки. 

Една от къщите бе необитаема, тъй като стопаните са в чужбина на гурбет. Друг голям палат пък бе пощаден, по молба на собствениците. Те сами щели да я разрушат.

Още за акцията може да видите ТУК