Професорът от УХТ Симеон Василев бе оправдан по всички обвинения. Василев бе посочен като невинен от председателя на съдебния състав Петко Минев за повдигнатото му обвинение за взимане на 650 лева подкуп от студент за тройка. 

Оправдателна присъда има и по отношение на второто обвинение, за придобиване и държане на боеприпаси -32 бойни патрона, открити в кабинета му. Димитър Димитров, сочен за съучастник, също бе оправдан по повдигнатото му обвинение, а именно че е посредничил във взимането и искането на подкуп от страна на Василев спрямо студент. Според съда, невинен в казуса е и Петьо Колев. 

Припомняме, че проф. Василев бе отстранен от длъжност през май 2017 година заради обвинения, че заедно с колегата му Николай Банков, са взели подкуп от 600 лева от студенти. Срещу сумата е писал две тройка на единия от студентите.

Обвиняеми като помагачи на професора са още двама мъже. Единият от тях, Димитър Димитров, е бивш възпитаник на висшето учебно заведение. В него са били открити 150 лева, които са били белязани. 

Ето как премина днешното финално заседание по делото:

Професорът, хванат с подкуп за тройката в УХТ - с присъда до края на деняЖертва съм на постановка. Невинен съм, заяви Симеон Василев