Нов протест организират собствениците на апартаменти в „Южен полъх” срещу бариера, която е поставена на входа на комплекса. Протестът ще е на 1 юли сряда и ще тръгне от двора на комплекса.

Ето и съобщението на собствениците пратено до редакцията ни:

На 26.06.2015 г. инициативният комитет на комплекс „Южен полъх”, от името на собственици и обитатели, за втори път внесе петиция до градоначалника на гр. Пловдив за предстоящ протест. Шествието ще се проведе на 01.07.2015 г. от 18:00 ч. до 19:30 ч. с  начален пункт двора на комплекс „Южен полъх”, с  адрес гр. Пловдив, бул. Александър Стамболийски № 105 – 113 и краен пункт гр. Пловдив бул.”Никола Вапцаров” 91, където се намира Първо РПУ. Шествието ще премине по бул. Александър Стамболийски; ул. Стефан Стамболов и бул. Никола Вапцаров.
Исканията на протестиращите за изпълнението на влязло в сила съдебно решение и премахване на незаконно поставена бариера се запазват.

Припомняме, че жителите на комплекса смятат, че бариерата е незаконна, тъй като една от жителките в комплекса е спечелила дело срещу строителите на „Южен полъх”. Вторите от своя страна смятат, че не може 150 жители на комплекса да се възползват от съдебно решение между две отделни страни.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg