Най-известната шкембеджийница край Пловдив – ресторант „Въча” е заплашена от административна санкция „принудително запечатване” , след проверка на НАП. През последната седмица агентите на финансовата институция са провели редица проверки в града под тепетата и околността.

През отчетния период имената на десетки дружества са изпълнили „черните” списъци. Сред новите клиенти на данъчните са три кафенета, магазини, вендинг машина, небезизвестното заведение за бързо хранене – Гиро ленд, конна база и заведението в Йоаким Груево.

Ресторант „Въча” е бил атакуван от агенти под прикритие. След контролна покупка на артикул от менюто е започнала проверка. Констатирани са нарушения и на управата е бил връчен протокол.  Заведението, което се намира в Йоаким Груево, е всеизвестно из Пловдивско с шкембе чорбата си.  Няма нито един ценител на супата, който да не знае локацията на ресторанта.  Хората, които посещават заведението са най-разнообразни, отпред можеш да видиш спрени една друга лъскав джип и каруца. Преобладават мъже, а на всяка маса има купичка пълна с оцет и чесън и друга с червен пипер.

Заведението стана обект и на сигнал към TrafficNews.  В началото на лятото, жители на Йоаким Груево се оплакаха от шумните тържества, които се провеждат в култовата шкембеджийница. Съседите многократно са сигнализирали полицията. Подавали са официални жалби до кметовете на село Йоаким Груево и на Община Стамболийски, както и до Регионалната здравна инспекция в Пловдив. Три пъти досега е правено замерване на шума от РЗИ. 

След сигнала за шумни сватби край Пловдив: Местни и собствениците на ресторанта заедно ще си търсят праватаНие сме единствената община в България, която е предоставила шумомер на полицията, тяхно задължение е да следят за шума, коментира кметът Георги Мараджиев

За пореден път името на известната верига за гръцки дюнери в Пловдив – Гироленд, попадна в „черните” списъци на НАП. В заведението за бързо хранене, което се намира в квартал Кючук Париж, е направена проверка. Агентите са открили несъответствия и са написали акт на дружеството. Обектът от веригата е най-новото попълнение в града под тепетата. Вратите на Гироленд на булевард „Македония” отвори врати преди няколко месеца и вече е в полезрението на НАП. Не е ясно дали заведението ще бъде запечатано, наш репортер не успя да се свърже с управата.

Данъчните в действие! Гръцките гироси в Пловдив под заплаха от запечатване, хотел също е в „черния” списъкСред новите „клиенти” на НАП са още сергия на борсата в Първенец и кафене в Асеновград

Едно от новите попълнения в редовете на неизрядните фирми попадна и конна база. Открити са нарушения и е съставен акт на фирмата.

Под ударите на данъчните са попаднали още три кафе-аператива – в Тракия, Кършияка и в центъра на града.

В „черния” списък са още магазин на Пешеходния мост и такъв за цигари и алкохол на пъпа на Пловдив.