Заведението за гироси на булевард „Васил Априлов” влезе в полезрението на НАП. Това стана ясно от списъка с обекти, подлежащи на мярката „Запечатване на обект“. Сред новите „клиенти” на данъчните са още хотел в Кючука, сергия на стоковата борса в Първенец и кафе-аператив в Асеновград.

Известното заведение за бързо хранене на булевард „Васил Априлов” 56 -  Gyroland за втори път попада в „черните” списъци на НАП. Фирмата, стопанисваща ресторанта е „Атена трей ООД”  и към момента не се знае каква ще е съдбата й. Наш репортер не успя да се свърже с управата на посоченият телефон за връзка, за да разбере причината за административната санкция.

Под ударите на приходната агенция попадна и кафене в Асеновград. Обектът се намира в центъра на града.

Традиционна проверка е имало и в стоковата борса в село Първенец. Там инспекторите са констатирали нарушения на една от сергиите, предлагаща плодове и зеленчуци. Както TrafficNews.bg съобщи,  преди по-малко от месец, над пет търговци са били ударени за неиздаване на фискален бон. Те са предлагали стоката си директно от камионите.

Заплашен с административна мярка запечатване е и хотел в квартал Кючук Париж. Той се намира до Събота пазара и предлага няколко апартамента.

Търговците са били спипани от служителите в нарушения, свързани с касовите апарати или интегрирана автоматизирана система за управление на търговската дейност, които не отговарят на изискванията за одобрен тип и не са одобрени от Българския институт по метрология. 

Мярката може да бъде обжалвана пред Административния съд, а глобата може да бъде заплатена, но това не влияе на изпълнението. Тя просто ще отпадне, ако съдът се произнесе в тази насока.