С викове "Свобода за бизнеса" и "Оставка" продължава шествието на бизнеса в София. Припомняме, че протестиращи от десетки браншове - от заведения и туристическата индустрия, през таксиметрви фирми и превозвачи, до представители на детски центрове, школи, музиканти, блокираха площада пред Народното събрание, след което тръгнаха с шествие към Министерството на здравеопазването. 

"Такава дискриминация не е имало от комунистическо време насам. Искаме оставка на всички, замесени в съставянето на тази дискриминационна заповед", посочиха представители на протестиращи ресторантьори. Недоволството срещу новата заповед на служебния министър, която забранява работата на нощни заведения, детски центрове, някои видове школи и ограничава работата на заведения, казина и всички свързани с тях индустрии, започна от двете браншови организации - СЗБ и БАЗ. Днес обаче заедно с тях излязоха хиляди хора от всички икономически сфери, които също страдат от ограниченията. 

От СБЗ и БАЗ благодариха поименно на всички присъстващи, сред които дори имаше булки, чиито сватби са провалени, заради ограниченията в тържествата. 

Припомняме, че бизнесът заяви категорично, че иска отмяна на заповедта в рамките на 24 часа, а в противен случай протестиращите заплашиха, че започват блокиране на цялата страна. 

Шествието, подкрепено от стотици таксиметрови автомобили, продължи пред Комисията за енергийно и водно регулиране, където недоволните скандираха срещу поскъпването на тока, което е непосилно за бизнеса. 

Протестите на бизнеса продължават през следващите дни в различни градове в страната, като за утрешния ден вече има планирани два митинга в Монтана и Кърджали. 

Ресторантьорите бяха категорични, че на 28 септември започват да блокират страната, ако не бъдат предприети незабавни мерки за спасяване на бизнеса. Очаква се на тази дата да се състои още един мащабен протест в столицата.