Гонка на пистови мотори край Пловдив събра десетки ентусиасти да покажат уменията си, а стотици да им се кефят. Обявената за 13 часа гонка се наложи да бъде отложена от организаторите с един час заради безмилостния дъжд, но това не изплаши дошлите на кръговото на Стамболийски към Цалапица.

Целият терен е отцепен от организаторите и полицията. Гонката е част част от програмата, свързана с ежегодния мотосъбор на рокерите от пловдивския клуб Вагабонтс.

Момчетата се събраха на 400-метровата отсечка и се състезаваха за време, ппредаде репортер на Trafficnews.bg. Гонката продължи час и половина. Имаше светофар, който светеше за старта. Абсолютно всички участници бяха тествани с дрегер от полицаите. Ако дрегерът покаже различно от 00, никой нямаше да има шанс да участва в гонката. Но... такива нямаше.

На първо място се класира Илиян с мотор БМВ. Най-голямото шоу направи небеизвестният моторист от Пловдив Доксата, който по време на двете стартови отсечки зарадва събралите се любители на високия адреналин с форсиране на мотора и изправянето му на една гума.

Припомняме, все още продължава рокерският събор на 9-и километър, стотици са пристигнали от цяла България. Купонът ще продължи до първите лъчи на слънцето и всички заесно ще посрещнат Джулай морнинг.