Шампион по джиу джицу и ММА боец е бит от полицаи при арест в Бургас вчера, 23 март. Той е документирал нараняванията си и е наел адвокат.29-годишният Тодор Желязков е професионален боец по смесени боеве и многократен шампион по бразилско джиу джицу и в момента е в активна подготовка за предстоящо състезание през април. Води тежък тренировъчен режим и двуразови тренировки. Задържан е при полицейска операция, тъй като е издирван във връзка с разследване на грабеж, съобщава "Флагман". 


„Не знаех, че са ме издирвали, нито съм получавал призовка, нито някой ме е търсил. Разбрах, че ме издирват едва, след като четирима униформени ме пребиха и завлякоха в Четвърто районно полицейско управление. Бях задържан за нещо, за което нито знам нещо, нито имам участие, нито ме интересува. Това ли е начинът? С побой, над повален и вързан човек?”, пита днес той.

Около 18,30 часа вчера Тодор е закаран от приятелката си до спортна зала "Младост", където е трябвало да проведе обичайната си тренировка. До залата не стига, на входа е пресрещнат от униформени. Младата жена, която е бременна, е била свидетел на побоя.

„Както обичайно и тази вечер го оставих до залата. Чух два изстрела, мислех, че са от истински пистолет. От уплаха не знаех как да реагирам. Те се нахвърлиха върху него, чувах го да вика. Бяха го завързали с белезници, ритаха го, качиха го в някаква кола. После един от униформените прибра от земята двете гилзи и заминаха. Никой не каза защо го бият, защо го задържаха и какво се е случило”, споделя тя. 

Анна е шампион по плуване, която очаква първото си дете. За спортното семейство задържането е шок и унижение.

На път за Четвърто районно полицейско управление Тодор твърди, че пак е бит.

„Спряха колата и пак ме биха. Ако така бият човек, който не е спортувал, сигурно ще колабира. Разбрах за какво съм задържан едва в районното. Оказва се - за разпит като свидетел. Някакъв циганин ме бил разпознал по снимка, че съм участвал в обир или побой в циганска махала. Представяте ли си?! Цигани, обири...?! Аз се готвя за професионален турнир, имам сериозен мениджърски договор и градя кариера. Имам алиби, в деня преди Тодороводен дори не бях в Бургас. Не може да бъда бит от полицаи само, защото някой не ми вярва и се съмнява!”, разказва Тодор.

„29-годишния мъж е бил заподозрян като извършител на грабеж, в резултат на което е потърсен на постоянния си адрес, където не е бил открит. От дни е издирван от служители на полицията, поради което при получаване на информацията, че е в района на спортна зала „Младост“, към същия е предприето задържане от служителите на специализираните полицейски сили. Не се е подчинил на дадените разпореждания, които са били свързани с преустановяване на движенията му, поради което се е наложило използването на физическа сила и помощни средства”, уточни говорителят на ОД на МВР Цветелина Раднева.

Още новини четете ТУК

TNS.bg