Млечната кухня в Кричим беше основно ремонтирана, а оборудването подменено с чисто ново. 

За 30-годишната си история, детската млечна кухня не е спирала да съществува.

„Грижата за подрастващите и съществуването на млечната кухня винаги са били приоритет за ръководството на Община Кричим”, заяви кметът Атанас Калчев.

Досега обектът се е помещавал в малко помещение в детска градина „Ралица”, от сега нататък вече ще се намира на мястото, което се е оформило като Комплекс за предоставяне на социални услуги и грижи. В него се помещават Дневния център за стари хора, Социалния патронаж и част от дирекция „Социално подпомагане”.

Обектът на Детска млечна кухня се е направила чрез преустройство на помещението. Проектът е съобразен с всички съвременни изисквания по отношение на устройването и изискванията за подобни обекти.

Тя ще храни ежедневно около 60 деца. Често в петък поръчките се удвояват, а понякога утрояват, тъй като заради качествената храна, майките поръчват порции на децата си за уикенда, признават от млечната кухня.

„Община Кричим вложи 63 хиляди лева собствени средства за ремонта и новото оборудване, които не са от проекти или спонсори, а от общинския бюджет. Финансирането стана възможно благодарение на добрата събираемост на местните данъци”, подчерта кметът Атанас Калчев.

Закупени са нови хладилници, печки, аспиратори за детската млечна кухня. Нова е и техниката като пасатори, месомелачки, цитруспреси. Свещеник извърши водосвет за здраве в новото помещение, което е въведено в експлоатация и има всички необходими разрешителни за извършване на дейност.

Още вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:

TrafficNews.bg