Импровизирано сметище се образува на паркинг в квартал Кючук Париж.  Повече от 10 дни пред комплекс Оазис 3 и 6  обстановката е меко казано мизерна.  Купища боклук са се натрупали пред паркинга на метри от входовете.  Парадоксът в случая е, че в същото време контейнерите за боклук, който се намират на не повече от 30 метра от въпросното място стоят празни.

Поставени са седем контейнера, два от които за разделно събиране на отпадъците. Боклукът се извозва редовно, но явно за голяма част от хората разстоянието е твърде голямо и решават да си го спестят като просто си изсипят боклуците  на паркинга. Из сметището се виждат и много строителни отпадъци от  довършителни дейности. Това обаче в никакъв случай не е оправдание за жителите на комплекса да натрупват още и още боклук. Сред отпадъците се виждат кутии от телевизори, гуми и дори старо одеяло.

Свързахме се с директора на ОП „Чистота” Иван Стоянов, който отиде лично до комплекса, за да направи проверка.

„Ние не можем да почистим въпросното сметище, тъй като фадромите и самосвалите не могат да стигнат до там, заради скобите на паркинга. Това е отговорност на този, който е организирал сметището. Още днес ще назначим проверка от инспектори на „Чистота” и служители на районната администрация, за да се провери кой е виновникът и да му се наложи акт”, заяви Иван Стоянов.

Той добави, че докато е бил на място е видял семейство, което си изхвърля боклука на сметището, вместо да отиде до контейнерите.

По-късно днес стана ясно, че теренът е частен и контейнерът за строителни отпадъци е сложен там от "БГ Домоуправител". Съставени са два акта на фирмата, като те са се ангажирли още утре сметището да бъде разчистено.

Модерните гета на ПловдивЖилищни мастодонти, населени от хиляди хора, съседи които не се познават, апатични към проблемите на останалите

Припомняме ви, че в началото на годината жители на „Оазис” разпространиха отворено писмо, в което обвиниха градските власти, че ги третират като втора ръка хора заради проблемите им с боклука и паркирането. Към днешна дата контейнерите са двойно на брой, но проблем очевидно все още има…

Кметът на „Южен” отвърна на жителите на Оазис: За мен няма значение кой къде живее