Разносвач на храна пребил зверски до смърт гаджето си в нощта срещу 3 март в София. Съседи на двамата в блока в столичния кв. “Свобода” разказаха, че 37-годишният Божидар Димитров се нанесъл с майка си Райна в апартамента през септември м.г, съобщава 24 часа.

“Уж щяха да живеят само двамата, а веднага почна да идва и приятелката на Божидар Вероника Петрова”, разказаха съседи. Те постоянно чували скандали между 24-годишното момиче и гаджето и подавали многократно сигнали, а майката на Димитров казвала, че не издържа и отива при дъщеря си.

При няколко от скандалите дори Божидар гонел Вероника, мятал дрехите и през балкона. След като за пореден път я изхвърлил, разказал на съседи, че тя е омъжена и има дете от друг мъж.

През ноември м.г. полицаи от 3-о РУ я намерили на улицата и я закарали в кризисен център в кв. “Захарна фабрика”. Момичето споменало, че приятелят и я ограбил. Когато я търсели за разпит обаче, униформените не могли да я открият.

Вероятно и след този случай тя се е върнала при Божидар, защото съседи продължавали да чуват скандали. След жалби на 12 декември м. г. получили писмо с телефон на кварталната полицайка от 2-о РУ

При поредния скандал на 26 февруари те звънили 2 пъти, но униформената не дошла.

“Кварталната Стаменова ни каза, че случаят е за общината”, разказаха комшии. От пресцентъра на МВР казаха, че срещу двойката е имало много сигнали за шум. През юни м.г. пак в София 28-годишната Виола Николова по подобен начин бе пребита до смърт от приятеля си и стана ясно, че срещу убиеца е имало жалби от бившата му жена, но никой не им обърнал внимание.

В нощта срещу 3 март съседите чували как Божидар цяла нощ бие Вероника, но не видели смисъл да подават сигнал. Мъжът я удрял, блъскал я в раклата и мебелите.

“Не знаем кой е подал сигнал, но чухме, че е била мъртва и гола при пристигането на полицаите”, разказаха комшии. Те смятат, че Вероника имала психични проблеми.

Димитров не е имал постоянна работа, понякога разнасял храна от ресторант. 

Софийският градски съд е оставил Димитров в ареста. Той е с много криминални регистрации, осъждан е няколко пъти.