Станалият известен с преките арести на мигранти Динко Вълев от Ямбол днес е пуснал във фейсбук видео със свое обръщение, от което става ясно, че в петък е привикан на разпит в Бургас.

"Здравейте, българи!

Днес получих призовка, че на 14 февруари съм заловил група сирийци и затова, че съм ги задържал и съм ги накарал да легнат на земята, защото посегнаха да ме бият, да ме ръгат, аз излизам виновен. От Хелзинският комитет подават жалба и утре в 1 ч./13 ч. 25 март - б.а./ съм в Районното в Бургас", гласи началото на записа.

"И ще бъда разпитван, съден за тези хора, които преди няколко дена направиха атентати в Брюксел.
Мисля, че това е недопустимо и моля всички хора, които ме подкрепят да покажат, че сме единни и да бъдем заедно в трудни моменти за българското общество и не само за България", продължава Динко.

По време на записа той държи лист хартия, поглежда от време навреме към него, но по-голямата част от обръщението е в свободен синтаксис, пише „24 часа“.

"Този Хелзински комитет не бях чувал за него, признава Вълев и категоричен: "Тяхната работа няма да се получи. Това нещо, което съм го направил с тези сирийци, ако ги видя на границата и започнат да ме бият, пак ще го направя. Защото аз съм си в България, той реже мрежата и ме напада..."

Заради силния вятър финалът на обръщението звучи неясно, чува се думата "терористи".

От ОДМВР Бургас потвърдиха, че Вълев ще бъде разпитван утре. Основанието е предварителна проверка, която е започната от Районната прокуратура в Средец.