"Министерството на здравеопазването изпрати официалното си становище до Министерството на туризма, във връзка с писмото, което получихме по-рано от вицепремиера и министър на туризма г-жа Марияна Николова.
В него г-жа Николова настоятелно моли ресторантите в хотелите да работят в новогодишната нощ, по изключение до 00:30 ч. на 01.01.2021 г.
В конкретния случай аспектите, в които може да се разгледа тази молба, са два:
-Формален и
-Морален
Формалният - в сила е заповед от 18-ти декември, която регламентира работното време на ресторантите на територията на местата за настаняване. Не виждам основание тази заповед да бъде редактирана.
Моралният аспект е по-сложен. Голяма част от българските граждани ще прекарат новогодишната нощ по домовете си, спазвайки мерките коректно и съвестно.
Да искаме разхлабване на мерките за друга част от българите, които така или иначе попадат в изключенията на заповедта от 18-ти декември, намирам за некоректно към мнозинството от сънародниците ни.
С последните думи споделям своето лично мнение."
 
Това написа във фейсбук профила си министърът на здравеопазването Костадин Ангелов във връзка с предложението на министъра на туризма Марияна Николова ресторантите в хотелите да работят до 00:30 ч. на Нова година.