Кондукторът, който бе бутнат през вратата на автобус от пътник, вече е в стабилно състояние. 68-годишният служител Иван значително се е подобрил и скоро го очаква изписване. Мъжът бе настанен в Клиниката по неврохирургия в УМБАЛ „Свети Георги” с черепна травма, след като бе изблъскан от автобуса.

През изминалата седмица лекарите са направили и невъзможното, за да помогнат на човека, съобщиха за TrafficNews.bg от лечебното заведение.

Припомняме, че екшънът се разигра в рейс от градския транспорт на Пловдив. На спирка на булевард „Никола Вапцаров” кондукторът беше блъснат - както гласеше първата версия, от агресивен пътник след скандал помежду им. Загубилият равновесие служител политнал през отворената врата и паднал на земята, удряйки главата си. С линейка пострадалият беше транспортиран в болница.

В същото време жена, станала свидетелка на инцидента, се свърза с наш репортер. Според думите й – пътникът е напълно невинен, а виновен за цялата история е само кондукторът.

Всичко започнало заради жегата, която била в превозното средство. На снимка, която ни изпрати жената, се вижда, че термометърът в рейса показва непоносимите 34 градуса. Климатик няма, затова изтощените от топлината пътници помолили да отворят поне прозорците. Кондукторът първо се развикал на една от пътничките за това, че се оплаква. Според нашата читателка след първия скандал жената, която била нахокана, веднага слязла от рейса, защото се била уплашила от агресивния служител.  

Недоволството на пътниците не спряло дотук. Пътникът, който бе задържан за бутането на кондуктора, посегнал да отвори прозорец и казал: ”Всички ще се удушим, поне да отворим прозорците”. Това явно ядосало служителя и той започнал да го псува и обижда, разказва нашата читателка.

На спирката кондукторът политнал през вратата не защото бил ударен, а защото вече е било станало спречкването и в този момент се е отворила вратата.

Така или иначе все още няма официално становище каква точно е истината...

Случаят с полетелия от автобус кондуктор може да завърши с протест на шофьорите в ПловдивДвама от тях твърдят, че са им забранили да пускат климатиците до 11 часа предиобед и след 18 часа надвечер