Борис Ячев и Валентин Касабов от Патриотичния фронт пуснаха сигнал срещу кмета на Пловдив Иван Тотев заради оскъпеното 12 пъти изглаждане на Спортната зала в града под тепетата, съобщава БЛИЦ.  Сумата е достигнала 60,163 милиона лева и не се знае дали тези пари ще стигнат, заяви Ячев в кулоарите на парламента.Депутатите са сезирали още Комисията за финансов надзор, финансовия министър и парламентарната комисия за корупция, конфликт на интереси и етика, пред която ще настояват за бързо разследване на действията на пловдивския кмет.

Ячев заяви, че очевидно е изградена стройна схема за завишаване на цените на строителните обекти чрез гласуване на Общинския съвет в Пловдив. Те обвиняват Тотев, че е влязъл в конфликт на интереси, тъй като фирмата, която извършва строителните дейности - "Главбулгарстрой - Пловдив," е близка до Тотев и майка му.

Сходен проблем патриотите са открили и в изграждането на зоокъта.

Двамата депутати от ПФ заявиха, че акцията им не е свързана с предстоящите местни избори, а с желанието им да установят как се е сдобил с имотите и парите си "най-големият олигарх в България, както нарекоха Тотев. И добавиха, че те нямат ангажименти да се подкрепят с ГЕРБ за местните избори, а сегашният им сигнал няма отношение към подкрепата им за политиката на правителството, която ще стане ясна на 1 юли според ултиматума, който поставиха на управляващата партия ГЕРБ.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg