Километрични задръствания в района на Панаира изнервят пловдивчани, съобщи читател на TrafficNews.bg. Те започват от булевард "България" в едното платно, което е в посока Панира. На целия булевард "Княз Александър Батемберг", цялата синя зона до хотел "Марица" и задния вход на самия Панаир са се образували тапи и всички сини зони за паркиране са заети от паркирали автомобили. 

"Пловдив малко по малко започва да прилича на София - километрични задръствания и изгубено време по улиците на града. Радваме се, че все още това не се е превънало в ежедневие, а е само в определени периоди", коментира читателят ни, изпратил сигнала. 

Поводът за образуваните тапи в тази част на града са във връзка с международната изложба за лозарство и винарство „Винария 2015“, която се провежда от 4 до 8 март в Международен панаир Пловдив.

Ще могат да се видят готовата реколта от 2014 г., която до този момент фирмите не са представяли никъде. Всеки следобед гостите ще се забавляват със специална програма, конкурси, състезания и лекции.

Основната идея в новата концепция за изложението е да върне славата на българското вино и на вътрешния, и на международния пазар, като го представи на потребителите и привлече търговците към България, обясниха от НЛВК.

Вижте повече за изложбата ТУК! 

TrafficNews.bg