Днес зашпочна Пловдив Международната изложба за лозарство и винарство "Винария" в Пловдив, кято ще продъли до 8 март. Тя се утвърди като най-престижното изложение на бранша в Югоизточна Европа и активно участва в създаването на новите традиции на българското вино.

Нейното 23-то издание ще се проведе от 4 до 8 март 2015 година в Межуданароден панаир Пловдив, палата 11. По време на Винария 2015 в палата 11 в специално обособената "Гурме зона" кулинарни специалитети за посетителите ще приготвя шеф Анастас Георгиев.

На специален демонстрационен щанд гостите ще могат да разберет какво е това Big Green Egg и какво може да се приготвя с него. Гурманите ще могат да опитат - свински котлет (rack), поднесен с ризото със сушени кайсии, бейби царевички и сос с индийско орехче, говежди „Денвър стек Black Angus”, гарниран със задушен фасул/аспержи, картофени ньоки и сос с манатарки и мащерка, карпачо от говеждо “Black Angus”, гаррнирано с рукола, пармезан и каперси, ескалопи от патешки дроб, поднесени с печен ананас и конфитирани смокини, Чураско “Black Angus”, с гарнитура от сотирани картофи, хрупкав айсберг и BBQ сос.
Специално за посетителите и гостите на Винария 2015 в палата 11 ще бъде изградена и търговска част със съдействието на Vestibule Wine Ambasador, където продажбите на вино и алкохолни продукти ще бъдат на "Цени на производител".

Седем изложения, свързани със селското стопанство, храните виното и туризма се провеждат от днес до 8 март в Международен панаир Пловдив . Откриването на изложбите е от  10.00 часа  пред палата 6. За официалната церемония пристига министърът на земеделието и храните Десислава Танева. Тази година участват 650 фирми от 25 държави, а  съпътстващата програма включва близо 40 събития.

ТrafficNews.bg