В навечерието на един от най-светлите Християнски празници - Великден, хиляди българи се събраха и поздравиха пред църквите в страната. Сред тях бяха и някои от политическите лидери на страната.

Какво пожелаха те за Въскресението Христово?

Премиерът Бойко Борисов: Христос Воскресе! Нека посрещнем Великден живи и здрави, и с вярата, че сме способни на много добри дела. Пожелавам на всички щастливи моменти с близките хора. Светли празници!

Президентът Румен Радев: Честито Възкресение Христово! В днешния празничен ден да си пожелаем здраве, повече вяра в собствените сили и любов към ближния. Нека не забравяме, че мирът и благоденствието са плод на общите ни усилия.

Христос Воскресе!

Лидерът на БСП Корнелия Нинова: Христос Воскресе! Нека има мир и благодат по българската земя, здраве, разбирателство и топлина в домовете ви. Светъл празник!

Цветан Цветанов, зам.-председател на ГЕРБ: Скъпи приятели, честито Възкресение Христово. С настъпването на най-светлия християнски празник ви пожелавам топлината, хармонията и щастието да не напускат домовете ви. Нека бъдем по-добри и във всички наши действия да се ръководим от вярата и мисълта за другия. 

Христос Воскресе!

Христос Воскресе!Камбанен звън от всички храмове възвестява най-големия християнски празник

Хиляди вярващи се събраха тази нощ в очакване на радостната новинаКак българи посрещнаха най-светлия празник - Възкресение Христово?