Мистериозна обява за изчезнало дете в центъра на Пловдив се появи в социалната мрежа. Постът гласи :

" Полицията издирва 4-годишно момче, което е видяно за последно на централния площад в Пловдив. Момчето се казва Венелин Вълков със светла коса, пъстри очи,  а последно е бил облечен с черно яке, сиви дънки и черни маратонки.Всички, които има информация за момчето, нека да се обадят на телефоните 0898942003, 0896104152, 112 или в най-близкото районно полицейско управление."

TrafficNews.bg  се свърза с пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив, а от там заявиха, че от вчера до този момент при тях не е постъпвал сигнал за изчезнало дете. 

Репортер на сайта се обади на единия от посочените телефони, където се свърза с мъж, който се представи за полицай от Второ районно. Заяви, че се казва Франко Иванов и че търсят момченцето, но то още не е обявено за национално издирване. Според него то е изчезнало снощи от площада пред Централна поща, където е било с родителите си - Мария и Димитър. Франко Иванов също така заяви, че в момента родителите дават показания. 

Проверка на TrafficNews.bg установи, че във Второ районно в Пловдив няма служител с такова име.  

Мъжът, качил съобщението за липсващото дете се казва Николай Илчев и във фейсбук профила си е посочил, че е служител на МВР. 

Молбата за съдействие се споделя масово във фейсбук, тъй като голяма част от потребителите са загрижени за съдбата на детето. Какво всъщност се е случило обаче, предстои да разберем.

Очаквайте продължение!

TrafficNews.bg