Издирваният с червена бюлетина в Интерпол Мартин Георгиев Джито сам се е предал в ГДБОП с адвоката си, съобщи "24 часа". В миналото той беше съдружник на Георги Славов-Жоро Главата. Той е обвиняем като лидер на престъпна група за поръчкови убийства, разпространение на дрога, рекет и пране на пари заедно с майка си и други членове на семейството.

30-годишният мъж е син на Мила Георгиева, подсъдима и за данъчни престъпления. Георгиева е била доведена дъщеря на бившия шеф на митниците Христо Кулишев. До 2012 г. е работила с афериста Иван Танев-Универсалния, който също се издирва от Интерпол. През януари 2015 г. групата на Мила Георгиева и Мартин Джито беше разбита, но синът успя да избяга. Според прокуратурата бандата на Мила и Мартин е поръчала убийствата на Георги Семерджиев-Жоро Шопа, билзък до Брендо, Тихомир Дочев-Мравката, един от оправданите за убийството на Бай Миле и Радостин Бързанов-Радо Слънцето, подсъдим като част от Бандата на Чуковете и съсобственик в "Какао бийч" на Слънчев бряг.

Срещу тримата имаше опити за убийства през 2014 г., но оцеляха. Делото срещу Мила Георгиева и останалите от бандата - доведеният и родният й брат, бившият й съпруг, бизнесменът Георги Божилов-Жоро Тениса, е в специализирания съд. Материалите за Мартин Георгиев са отделени. Преди да избяга, Мартин Георгиев живееше на семейни начала с дъщерята на Радослав Калчев Черния Роди от Варна. През април 2015 г. беше разбита и неговата престъпна група за убийства, дрога, рекет, отвличания, но той също успя да избяга. Предаде се на властите в Испания през юни 2017 г. Оказа се, че се е крил в Доминисканската република, където имал бизнес.

След кратък престой в ареста той сключи споразумение с прокуратурата за 2 г. условно, но съдът промени накаанието му на 1 г. затвор. Приспаднаха предварителиня му арест и Черния Роди вече е на свобода. Дали това ще се случи и с Мартин Джито, още не е ясно. Мярката му за неотклонение ще се гледа в неделя от спецсъда.