Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски още на 30 март 2016 г. внесе доклад до министър-председателя Бойко Борисов за освобождаването от длъжност на изпълнителния директор на ИА „Автомобилна администрация“ Цветелин Цветанов.

 Това съобщиха от транспортното ведомство.Транспортният министър Ивайло Московски съобщи и в социалната мрежа Facebook, че в сряда е внесъл доклад до министър-председателя Бойко Борисов за освобождаването от длъжност на изпълнителния директор на ИА „Автомобилна администрация“ Цветелин Цветанов. Той е предложил временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор да бъде настоящият заместник в агенцията Красимир Калайджиев.

Смяната се налага след констатираните злоупотреби и корупционни схеми в Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" при спецакцията преди дни, при която беше задържан и шефът на бившата ДАИ Цветелин Цветанов.

Общата сума, открита в домовете на участниците в групата и техни роднини е над 800 000 лв., като само от дома на Цветелин Цветанов сумата е 175 000 лв. , а от дома на неговия тъст в гр. Долни Дъбник са 401 900 лв., а от останалите обвиняеми – 220 000 лв.