Антон Бояджийски беше изключително талантлив китарист, на акустични китари, композираше, пееше лошо. Смъртта на съпругата му, която почина преди 5-6 години, го съсипа. Това каза Ицо Петрофф, основател на група Татко Кристофър", в която Антон е свирел.

Както TrafficNews.bg съобщи,  той и жената, с която живеел, бяха открити простреляни в автомобил в Пампорово. Основната версия е, че Бояджийски е застрелял приятелката си Николина Попова  с три куршума, а след това се е самоубил. 

Петрофф го описва го като добро момче. Двамата последно се чули за Новата година, като си пожелали да е по-успешна и за двамата. Бояджийски си метаел да направи музикална агенция, която да изпраща наши музиканти да свирят в чужбина. В миналото Бояджийски е имал добра визия, но коренно се променил след смъртта на съпругата си, от която имал дъщеря. Дългата му коса опадала, пише "Телеграф".

"Промени се сериозно, качвал ме е в колата си да ме вози и мога да кажа, че шофираше нервно, много нервно. Казах му, че предпочитам да ходя пеша, отколкото да ме вози по този начин, Беше любящ баща", спомни си Ицо.

Двамата живеели в съседни блокове в столичния квартал "Сухата река. Родителите на Антон не харесвали съпругата му, поради което той се изнесъл да живее с нея във вила в провинцията. Идвал да вижда от време на време майка си. Бояджийски има пълнолетно дете от първата си жена. Именно нейната смърт го променила рязко.

"Последните пъти като се видехме на кафето в квартала пиеше някакви хапчета. Имаше според мен някакви психични проблеми, връщаше се назад в годините, спомняше си много добре дати и събития например, които аз бях забравил, но връзката с действителността му се губеше", разказа още Ицо Петрофф.

В Пловдив китаристът е свирил дълго време в бившия пиано бар  „Ротонда”. Напуснал е преди 5 години. След затваряне на нощния бар, той е работил в кафе-бар „НЕО” до ВСИ. Всеки петък в заведението организирало рок вечер, а Антон е бил главното действащо лице. Така до преди 3 години, когато „НЕО” залязва.

Преди три месеца 48-годишният мъж започнал да търси заведения и ресторанти в ски курорта Пампорово, с надеждата да успее да започне работа там.

По същото време Бояджийски се е сдобил със спортното си Ауди. Пред екип на TrafficNews.bg съсед на мъртвата двойка разказа, че автомобилът е закупен скоро и че Антон не го карал често. Двойката използвали предимно автомобила на Нина. Хората разказаха още, че мъжът бил необщителен, често агресивен, но не знаели дали в семейството е имало скандали. 

Какво разказват съседите на Антон, гледайте във видеото: