Инфекциозна болница в Пловдив вече е пълна. Заети са 55 легла в отделението по инфекциозни болести, а болните се пренасочват към други лечебни заведения. В момента в болницата няма и достатъчен персонал, който да обгрижва пациентите. Търсят се 12 медицински сестри и санитари. 

Припомняме, че УМБАЛ "Св. Георги" бе определена за единствена инфекциозна болница в града. Пациенти с коронавирус се приемат също и в УМБАЛ "Св. Иван Рилски", както и Транспортна болница, като в последната са настанени четирима души.  Няколко лечебни заведения, като "Св. Мина", са в готовност да приемат болни, ако капацитетът на УМБАЛ "Св. Георги" бъде запълнен. 

Преди няколко седмици от Областния кризисен щаб решиха да бъде изготвен и график на командировки на лекари и медицински сестри от други лечебни заведения. 

Както вече съобщихме, новите случаи в Пловдивска област от днес са 25. Вчера новозаболелите бяха 13, а преди два дни в областта бе регистриран рекорд - 33 нови случая. 

Положителни проби за коронавирус през последните дни са дали четирима абитуриенти. По време на брифинг вчера областният управител Дани Каназирева обясни, че повечето от болните се лекуват у дома и нямат тежки симптоми.

25 нови заразени с COVID-19 в Пловдив! 188 са положителните проби у нас37 са излекувани, починали са четирима души с инфекцията