ФК „Векта”, който е собственост на Петър Никленов, може да продължи да ползва съблекалните и терените до плувния комплекс „Нептун”, ако плаща на Общината наем. Днес зам.-кметът Петър Кацарски, придружен с полиция и общински служители дойде, за да изземе общинския терен от ползвателите му, предаде репортер на TrafficNews.bg

Децата от футболната школа стояха на входа, за да бранят игрищата си.

След кратък разговор между зам.-кмета и Никленов двамата не успяха да се разберат за бъдещето на имота от 39 декара. Според собственикът на „Векта” Общината неправилно е прекратила концесията на басейн „Нептун”, игрищата и спортната зала. Те бяха отдадени на софийска фирма, но концесионния договор изтече в началото на годината. Опцията за продължаването му за 10 години не бе гласувана от Общинския съвет, а градските власти решиха да отдават парцелите под наем.

Те вече постигнаха съгласие с плувния комплекс „Нептун” за наемната цена, но Никленов смята, че тези действия са незаконни. Той е започнал и  две дела в Административния съд срещу действията на Общината.

Димитър Кацарски заяви, че докато няма решение на Съда от Общината няма да изземат имота и децата ще продължат да тренират. След произнасянето на Съда общинските власти ще влязат във владение на имота, ако дотогава те и ФК „Векта” не подпишат договор за наем.

Според заместника на Иван Тотев цената, която трябва да плаща футболният клуб е 2935 лева за 39-те декара. Той каза още, че от Общината са търсили многократно Никленов, за да подпишат споразумение за имота, но до такава среща така и не се стигнало.

Цената на парцела е формирана според наредбите гласувани от Общинския съвет за отдаването на имоти, които са предназначени за спорт.

Петър Никленов се закани, че няма да остави нещата така и ще продължава да търси правата си, както и да не оставя над 120 деца без място да тренира. Той заяви, че за децата е готов на абсолютно всичко и е инвестирал над 1 милиона лева през последните години в имота.

Още новини четете ТУК