Собственикът на незаконния клуб "Дестини" Динко Миленчев е входирал в район "Тракия"  документ, с който се ангажира сам да демонтира металната конструкция на заведението. През декември 2019 кметът на района изпрати писмо, в което предупреди собственика на "Дирос трейд", че в началото на новата 2020 стартира процедура по принудително събаряне на обекта, за който има съдебно решение, че е построен без необходимите строителни книжа. 

След като в продължение на година игра на котка и мишка с общината, хазартният бос е внесъл план за демонтаж на конструкцията и изнасяне на оборудването. Представил е и договори с фирми, които ще извършат въпросните дейности, както и срокове за всяка от тях. Демонтажът започва в началото на тази седмица със сваляне на видеонаблюдението. Крайният срок, в който теренът ще бъде освободен, е края на месец март. 

След това от "Дирос трейд" трябва за своя сметка да възстановят настилката в предишното състояние. Хора от квартала припомнят, че строежът и обзавеждането на клуба са отнели доста по-малко време. 

Точно преди година Върховният административен съд излезе с окончателно решение, че клубът е незаконен и трябва да бъде премахнат. Изпълнението на решението обаче отне цяла година на районната администрация. Първото обяснение за бавенето бе, че кметството не разполага с достатъчен финансов ресурс, за да разруши незаконния обект. След серия публикации в TrafficNews, на общинска сесия бяха гласувани 42 000 лева за премахване на незаконни обекти. Собственикът на "Дирос Трейд" Динко Миленчев първоначално обещаа на кмета Костадин Димитров да премахне сам конструкцията, но в последствие се отметна и обжалва пред Административен съд заповедта за доброволно изпълнение. Съдът прекрати производството. Следва нова жалба пред ВАС и върховните съдии също излязоха с определение, че жалбата на "Дирос Трейд" е неоснователна.

В крайна сметка от мотивите на съда стана ясно, че общинската администрацията изобщо не е била длъжна да се съобразява с обжалването от страна на собственика. "Поканата за доброволно изпълнение не подлежи на съдебно оспорване. Целта на поканата е да уведоми длъжника за задължението му и да му възможност да го изпълни доброволно. Поканата не е основание за образуване на изпълнително производство" припомнят магистратите. 

Така, разчитайки на благосклонността на районната администрация, незаконното заведение работи цели 3 години на по-малко от 200 метра от сградата на кметството на Тракия. Разбира се, след решението на съда в края на 2018, Миленчев е бил наясно, че заведението трябва да бъде съборено. Той едва ли е имал намерение да остави общината да събори клуба и да унищожи скъпата конструкция, вместо да я демонтира и да я премести на друго място. Но пък използва всички законни /и незаконни/ методи да удължи живота на заведението. И , разбира се, да продължи да печели. 

Кого прави на маймуни собственикът на "Дестини" - общината или пловдивчани?Въпреки, че е декларирал, че сам ще събори незаконната си постройка, той е обжалвал в съда поканата за доброволно събаряне

След публикация в TrafficNews: Пловдивската прокуратура подхваща казуса "Дестини"Образувана е преписка за неизпълнение на съдебен акт