Наемателят на клуб "Дестини" Динко Миленчев очевидно няма да сдаде фронта без бой. Макар че, по думите на кмета Тотев, той е заявил, че сам ще събори незаконното си заведение на бул. "Освобождение" в Пловдив, на практика бизнесменът няма подобно намерение. Напротив - решил е да използва всички видове процедурни хватки за да избегне или поне максимално да отложи събарянето на сградата. 

След разследване на TrafficNews! Събарят незаконния клуб Дестини в пловдивския квартал ТракияОбщината отпусна 42 000 лева за премахване на конструкцията, хазартния бос Динко Миленчев обещал сам да я премахне

На 12 юни 2019  кметът на район "Тракия" Костадин Димитров е изпратил Покана за доброволно изпълнение до фирма "Дирос  Трейд", която е наемател на обекта. Поканата обаче веднага е била обжалвана в Административен съд от юристите на Миленчев. На заседание, проведено на 16 юли 2019 състав на АС я е обявил за безпредметна и я е оставил без разглеждане. Определението на съда може да бъде обжалвано в 7- дневен срок. 

На въпрос какви действия ще предприеме общината от тук нататък кметът на Тракия Костадин Димитров заяви за TrafficNews: "Преди няколко дни сме изпратили писмо за доброволно изпълнение,  това писмо е жалено, но ние имаме едно писмо, което ние го разчитаме като едно съгласие за това самият инвеститор да премахне сам направеното незаконно строителство. Разбира се, иска по-голям срок и отсрочка. Ще видим как ще протече казусът, ние сме искали и пари за предприемане на съответните действия, които пари са по изготвена оферта от фирмите, които се грижат за незаконното строителство в район Тракия. Парите ни бяха отпуснати от Общинския съвет, след 14 дни вече може да разполагаме с тях, така че посоката е една - премахване на заведението. Надявам се гражданите да бъдат доволни след тази наша намеса и наистина ще се радвам ако на това място имаме нещо красиво. Работим за това гражданите, които живеят непосредствено над заведението, да бъдат спокойни". 

Юристи са категорични, че обжалването на поканата за доброволно изпълнение в никакъв случай не спира премахването на незаконна постройка. Самият Административен съд коментира в определението си, че "с нейното връчване не се създават права или задължения. Поканата за доброволно изпълне­ние цели единствено да предупреди длъжниците, че ще се пристъпи към принуди­телно изпълнение на влезлия в сила административен акт, ако те не изпълнят доб­роволно задълженията си в посочения срок". 

Подобен казус имаше преди няколко години със събарянето на детския център "Теди" край Лаута. Макар че тогава имаше подписка в негова защита и протести, общината разпореди той да бъде съборен. Собствениците също обжалваха поканата за доброволно изпълнение, но багерите влязоха в обекта. 

Така че от тук нататък топката е в ръцете на районния кмет, който трябва да приложи закона. 

Припомняме, че има влязла в сила Заповед за събаряне заведението, която е потвърдена с решение на Върховен административен съд.  Причината е, че заведението е построено без необходимите документи. Освен, че е издигнато без необходимото строително разрешение, срещу него през последните няколко години в районното кметство има множество жалби за шум и работа в малките часове на деня, въпреки че "Дестини" няма разрешително за удължено работно време. 

Повече от половин година районното кметство обаче бавеше изпълнението на съдебното решение с мотива, че не разполага със средства за премахване на обекта. Миналата седмица, на сесия на Общински съвет, бяха гласувани 42 хиляди лева за премахване на незаконно строителство в ЖР "Тракия". Парите бяха отпуснати целево за премахването на "Дестини". 

Хазартен бос не зачита решение на съда, община Пловдив - в ролята на щраусЗащо властта мери с двоен аршин и си затваря очите за незаконния клуб "Дестини" ?

TrafficNews, който следи от самото начало казуса с незаконното заведение, свърза нежеланието за активни действия на властимащите с наемателя на въпросното заведение - "Дирос трайд" ООД.  Единият от собствениците на фирмата е пловдивчанинът Динко Миленчев. Той е собственик на веригата казина „Империя” , а от миналата година е и собственик на футболен клуб „Спартак Пловдив 1947”, който иска да вземе на концесия стадион "Тодор Диев".