Две години и половина, след като собственикът на клуб "Дестини" Динко Миленчев, получи заповед да премахне незаконното си заведение на бул. "Освобождение" в ЖР "Тракия" , вчера най-сетне се пристъпи към демонтаж.

В края на 2018 година 8 заведения в квартала получиха заповеди да съборят незаконните си постройки. Част от собствениците, включително и г-н Миленчев обжалваха заповедите, макар и с ясното съзнание, че пристройките са изградени без необходимите строителни разрешения. 

В края на 2019 година Върховният административен съд излезе с окончателно решение, че клубът е незаконен и трябва да бъде премахнат. Изпълнението на решението обаче се забави с година и половина. Първата причина за бавенето бе, че кметството не разполага с достатъчен финансов ресурс , за да разруши незаконния обект. След серия публикации в TrafficNews, на общинска сесия са гласувани 42 000 лева за премахване на незаконни обекти. Собственикът на "Дирос Трейд" Динко Миленчев първоначално обещава на кмета Костадин Димитров да премахне сам конструкцията, но в последствие се отмята и обжалва пред Административен съд заповедта за доброволно изпълнение. Първа инстанция обаче прекратява производството. Следва нова жалба пред ВАС и върховните съдии също излизат с определение, че жалбата на "Дирос Трейд" е неоснователна. През декември 2019 кметът на района изпрати писмо, в което предупреди собственика на "Дирос трейд", че в началото на новата 2020 стартира процедура по принудително събаряне на обекта, за който има съдебно решение, че е построен без необходимите строителни книжа. 

Фиктивните обжалвания дадоха допълнителен толеранс на заведението и то макар и незаконно продължи да работи на пълни обороти. След като приключи най- силния месец декември и новогодишните празници. 

През януари собственикът на клуб "Дестини" Динко Миленчев  входира в район "Тракия"  документ, с който се ангажира сам да демонтира металната конструкция на заведението. Срокът бе до края на март, но впоследствие заради пандемията, той бе удължен. 

 

Кого прави на маймуни собственикът на "Дестини" - общината или пловдивчани?Въпреки, че е декларирал, че сам ще събори незаконната си постройка, той е обжалвал в съда поканата за доброволно събаряне

Времето лети, лети, а клуб "Дестини" си стоиЖител на район "Тракия" припомня в стихове, че незаконното заведение трябваше да бъде съборено преди два месеца