Нов голям протест за зелените площи се готви в Пловдив. Инициативният комитет по опазване на парка зад хотел Санкт Петербург се е събрал в заведение зад хотела и е набелязал основните насоки за провеждането му. Според 10-те участници в събранието е било обсъждано само и единствено кога хората ще се съберат пред Община Пловдив за да изразят недоволството си от застрояването на зелените площи в града, като инициативата предвижда демонстрацията да се проведе съвместно с протестиращи от други два района на Пловдив - Централен и Южен. Протестиращите са категорични, че ще се борят докрай за опазването на зелените зони в града. 

На мястото на събранието по сигнал са се появили 6 патрулки, които написали предупредителни протоколи на членовете на инициативния комитет. Това е репресия, изразиха недоволството си участниците в събранието. Миналата неделя десетки пловдивчани, които живеят на бул. „Мариц-Юг” излязоха на протест срещу готвено застрояване на зоната.

Снимки: Забелязано в Пловдив

Протест в Пловдив! Граждани бранят новия си парк от строителството на 7-етажна сградаМежду две детски площадки може да изникне огромна жилищна кооперация