TELUS International Europe ще открие още 500 нови работни места в България до края на годината в областта на аутсорсинга на бизнес услуги, това съобщи президентът на компанията Ксавие Марсенак.

Повечето от новите служители ще работят в офиса на фирмата в Пловдив, там в момента има около 180 души. За TELUS у нас работят общо 2000 души.

Компанията отчита ръст на приходите със 73% за 2015 година, изчислени на годишна база, достигайки 39,7 млн. евро. В Европа фирмата има 19 000 кв. м работна площ, пише Club Z.  

Проблемът, с който всички компании в бранша се сблъскват е липсата на кадри. Около 30% от служителите ни са "релокирани" чужденци, казва Филип Угринов, вицепрезидент на TELUS International Europe.

По думите му държавата трябва да се заема с насърчаването на развитието на бранша и да дава специализирано обучение за управление на бизнес проекти във висшите училища, както и със задържането на младите хора в страната и прилагане на нестандартни мерки за привличане на български специалисти от чужбина като осигуряване на жилище или финансови стимули.

У нас в аутсорсинг индустрията работят около 39 000 човека, а годишните приходи в сектора са около 1 млрд. евро. През последните години секторът се развива със средногодишен темп от 20% и страната редовно влиза в световните класации за най-добра аутсорсинг дестинация.

Компанията планира пълен унисон с прогнозите на Българската аутсорсинг асоциация, която прогнозира преди време, че до 2017 г. трикратно ще се увеличи броят на заетите в аутсорсинг индустрията в България. По данни на Българската аутсорсинг асоциация се очаква до 2017 година, броят на заетите в сектора да достигне 45 хил. души.

TELUS International Europe е многоезичен контактен център, който от 2004 г. насам предоставя услуги за аутсорсинг на бизнес процеси. На територията на София, Пловдив, Букурещ и Крайова (Румъния). Компанията предоставя иновативно обслужване на клиенти по цял свят на повече от 30 езика.

Още новини от Пловдив и региона гледайте в емисията на TNS TV:

Още новини ТУК

TNS.bg