Семеен скандал и фаворитизиране на сина и внука си са основните причини, които стоят зад решението на милионера от Чикаго Георги Райдов да препише всичко на един от своите наследници, научи TNS.bg.

Една от причините Иванка да пожелае смъртта на родствениците си е синът на Стойчо Ройдов – Георги. Оказва се, че приживе милионерът от Чикаго Георги Ройдов много е искал внук. Така и става – синът му го дарява с такъв. Оттогава дядото обръщал изключително внимание на Стойчо и наследниците му

В същото време американският милионер имал противоречия с дъщеря си, разкриват близки на семейството пред TNS.bg. Още когато дядо Георги е бил жив дъщеря му Иванка и внучката му Жана заминават при него. Там обаче остават само месец, защото избухва скандал помежду им. Причината е, че Ройдова е заминала в Америка, за да харчи състоянието на баща си. Възрастният човек обаче не бил очарован от действията й. Той я накарал да започне работа, а след като тя отказва двамата се скарват и тя се прибира в България. Тогава възрастният мъж решава да препише един от фондовете именно на малкия Георги, а останалите три - на сина си. Георги–старши обаче не оставя дъщеря си на произвола, като й дава голяма сума пари, с която тя отваря заведение в Пловдив. След като заведението фалира, бащата продължава да изпраща пари от Америка за дъщеря си. 

Финансово обаче Ройдов помага повече на сина си Стойчо. Той му изпраща средства, с които да започне малък бизнес. Стойчо притежава два цеха - един в Пловдив и един в района на Казанлък, с които прехранва семейството си. Освен това има помещения, които отдава под наем. 

Оттам тръгва и враждата между брат и сестра. Макар и хората в село Брани поле да споделят, че Стойчо и Иванка са в добри отношения, намеренията на Ройдова говорят друго.  

Иванка искала да принудят брат й да подпише договор за прехвърляне на цялото наследство от баща им Георги. За целта трябвало да бъдат убити и наследниците на Стойчо - двамата сина, снахата и двете внучета.

За брат си тя готвела смъртоносна доза инсулин, за да изглежда като нещастен случай, а за останалите планът е бил да бъдат убити навръх Гергьовден, когато се събират всички заедно.

Иванка е преговаряла с няколко килъри и със сериозен контингент, сред които има и чуждестранни граждани. За нейно нещастие, предала капарото на служител на МВР, който е бил внедрен под прикритие.

66-годишната Иванка Ройдова е с добро финансово състояние. Съседи разказаха пред репортер на TNS.bg, че освен парите, които е пращал баща й Георги, тя и дъщеря й въртели сладкарница в Пловдив. Зет й Тони помагал и на двете за бизнеса. Съседи добавят, че той също е бил привикан в следствието по-рано днес.

Наш екип опита да разговаря със Стойчо Ройдов, но той отказа да разкрие подробности около случая.

„Не знам нищо. Водят се следствени действия. Питайте сестра ми какво е искала да направи”, заяви пред репортер на TNS.bg  той.

Припомняме, че днес на съвместна  пресконференция на прокуратурата и МВР бяха разкрити ужасяващи детайли по готвено покушение на цяло семейство заради наследство. Преди месец е получена информация от ДАНС за това, че жена на 66 години от пловдивско село иска смъртта на свои близки. Днес стана ясно как точно е замисляла зловещия си план Иванка.

Новините от Пловдив и региона може да гледате тук:

Още новини ТУК

TNS.bg