Проливен дъжд през целия ден превърна главния път за Южното Черноморие в море. На няколко места има КПП-та, а опашките от коли и автобуси не са малки. Два часа чакат някои от шофьорите, в колите има и малки деца.

Затворената отсечка непрекъснато се разширява. По последни данни, за да бъдат избегнати инциденти, е забранено да се пътува между Крайморие и Приморско. Затворен е и обходният път през Маринка и Ново Паничарево.В Малко Търново река Младежка преля и затвори пътя за селото. Около 30 души остават във воден капан, но кметът на общината уверява, че няма бедстващи семейства, нито наводнени къщи.    

В село Равадиново е обявено бедствено положение заради критично покачване на нивата на язовирите "Факуда" и "Синята вода" и опасност от приливна вълна. А река Равадиновска от пресъхнала стана пълноводна. В близост до нея няма обитаеми постройки, пише БТВ.

Заради огромно количество вода на пътното платно е затворен участъкът Извор – Зидарово. Водата идва от преливника на язовир "Хур дере", който се източва контролирано.

В критичните зони има закъсали автомобили, които се изваждат с тежка техника. Екипите действат своевременно. Малко по-рано днес преляха и реките Отманлийска, Изворска и Маринка.

За трите денонощия, откакто без прекъсване вали в Бургаска област, са паднали средно над 100 литра на кв м, на места - над 150. Заради голямото засушаване преди това обаче сериозни наводнения няма, а пълните язовири ще спасят областта от водна криза